sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Tomaattikeitto

Kun haluat tarjota vieraillesi oikein fiinin, mutta edullisen aterian, suosittelen tekemään tomaattikeittoa. Pienellä vaivalla saat näyttävän, ravintolaruokaa vastaavan herkkuannoksen. Olen muokannut perinteistä tomaattikeiton reseptiä lisäämällä siihen soijarouhetta, että saadaan kunnon proteiiniannos & nälkä pysyy loitolla kauemmin. Ja jos seurueessa on joku pullaperse jolle ei maistu, niin hoitoalan opiskelija määrää käypähoidoksi päivää tai paria gulagissa.


Ainekset (neljälle)
  • 6-8 isoa tomaattia
  • 1,5 dl soijarouhetta
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • hyppysellinen sokeria

Valmistus

Lohko ensiksi tomaatit pieniksi palasiksi. Kaada sitten lohkotut tomaatit, soijarouhe ja paseerattu tomaatti kattilaan. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä

Tällä välin voit pilkkoa valkosipulinkynnet ja raastaa juuston. Lisää loput ainekset vähitellen sekaan, samalla keittoa hämmennellen. Kun kaikki ainekset on lisätty, anna keiton kiehua n. 5 minuuttia.

Lopuksi soseuta keitto tehosekoittimella tai sähkövatkaimella, tarkoitus olisi, että keiton rakeenteesta
tulisi suussasulavan kuohkeaa. Soseutuksen jälkeen kaada keitto takaisin kattilaan ja tarkista maku.

Tarjoile raejuuston kanssa. Täysjyväpatongista saa oivan särpimen. Jos anoppi tai muu tärkeä ruustinna tulee kylään, voit viedä pisteet kotiin ja saavuttaa ikuisen unelmavävyn maineen tiputtamalla keiton päälle pari esteettisesti aseteltua basilikan lehteä.

Vinkkejä

Juustona parhaan makuista on parmesaani, mutta itse käytän ihan tavallista edamjuusto ja mainiostihan se täyttää tehtävänsä
Suosittelen käyttämään ruokakermana jotain kevyttä vaihtoehtoa.
Kokeile myös ilman kermaa ja juustoa.

3 kommenttia:

  1. En oo koskaan tehny tomaattikeittoa, kuin pussista, mutta huomenna meinaan koittaa...

    VastaaPoista
  2. Ja hyvää oli. Itse asiassa yllättävän hyvää! Ootko itse kehitellyt tään reseptin vai mistä se on? Soseutin sauvasekoittimella niin ei ollut ihan "samettista" sosetta vaan soijarouhe varsinkin tuntui vähän suussa. Ei haitannut mua, koska tykkäänkin enemmän semmoisesta sosekeitosta mikä ei oo ihan vauvan ruokaa.

    VastaaPoista
  3. Löysinpä tänne. Nyt vaan se imelletty perunalaatikko päivänvaloon, niin pääsen kuittailemaan lounaishämäläisen anopin hämäläisen perinneruuan valmistamisnikseillä!

    VastaaPoista